TDK-toborzó

 In Hírek

 

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia kiemelkedő lehetőséget jelent hallgatóink fejlődése szempontjából, ezért fontosnak tartjuk, hogy minden segítséget megadjunk nekik a konferenciáig vezető úton.

Ennek első lépéseként minden OTDK kihirdetésekor toborzó rendezvényt tartunk, ahol egyrészt intézményi TDK-felelősünk átadja a legfontosabb tudnivalókat, másrészt korábbi Aporos, OTDK-n részt vett hallgatók és konzulenseik kerekasztal-beszélgetés formájában osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

 

A 37. OTDK kapcsán idén

Dr. Baksa Brigitta és Hadi Luca
Dr. Both Mária Gabriella, Vincze Olga és Vincze Zsolt,
Dr. Molnár Krisztina és Szabó Zsófia, valamint
Prof. Dr. Gyarmathy Éva

osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

 

Eseményünket dr. Gloviczki Zoltán rektor nyitotta meg, majd Megyeriné dr. Runyó Anna intézményi TDK-felelős ismertette a legfontosabb tudnivalókat és dátumokat a TDK-val kapcsolatban.

Ezek után kerekasztal-résztvevőink rengeteg hasznos tippet és tapasztalatot osztottak meg az érdeklődő hallgatókkal, áttekintve az OTDK-ig vezető utat: a konzulens- és témaválasztástól kezdve, a módszereken és a tudományos írásmód sajátosságain át, egészen a konferencián való előadásig. Prof. Dr. Gyarmathy Éva az általa vezetett, MTA által támogatott kutatásba is betekintést nyújtott, amelybe most TDK-munka formájában is be lehet kapcsolódni. A beszélgetés végén természetesen kérdések felvetésére is lehetőséget kapott a hallgatóság.

 

Bízunk benne, hogy sokaknak megjött (vagy tovább erősödött) a kedve a Tudományos Diákköri Konferencián való részvételhez! A témáról minden fontos információ megtalálható honlapunkon: https://avkf.hu/avkf-es-egysegei/tehetsegpont/otdk

Felmerülő kérdések esetén érdeklődni a megyerine.anna@avkf.hu e-mailcímen lehet.

Jelentkezz te is TDK-ra legkésőbb 2024. január 31-ig!

 

Fotó: Nagy Sándor

Recent Posts
Széchenyi