ECDL Vizsgaközpont

VIZSGAKÖZPONT NEVE: 

Apor Vilmos Katolikus Főiskola Budapesti Campus

Vizsgaközpont azonosítója: 353.
Vizsgaközpont címe:
1201 Budapest, Török Flóris u. 227-229.
Akkreditált vizsgaterem:
B 208 Kalmár László informatika terem
VIZSGAIDŐPONTOK

VIZSGÁZTATÓK
Kocsis Gyula Istvánkocsis.gyula@avkf.hu
Turócziné Kiscsatári Nórakiscsatari.nora@avkf.hu
Szabó Balázs Márkszabo.balazs@avkf.hu

ECDL BIZONYÍTVÁNYOK

7 modulos ECDL bizonyítványok:

ECDL Standard

4 modulos ECDL bizonyítványok:

ECDL Base

1 modulos ECDL bizonyítványok:

ECDL Képszerkesztés
ECDL Webszerkesztés
ECDL CAD
ECDL Advanced (Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés, Adatbázis-kezelés, Prezentáció)
ECDL Adatbázis-kezelés*
ECDL Prezentáció*
ECDL IT Biztonság*
ECDL E-hitelesség, e-aláírás*
ECDL IKT pedagógusoknak*

 

*A 7 modulos ECDL bizonyítvány megszerzése után lehetőség van a kimaradt modulokból is vizsgát tenni, így azokból önálló bizonyítványt szerezni.

 

A Magyarországon kiállított vizsgakártya és bizonyítvány külföldön is érvényes. Ennek ellenére, külön kérésre és térítés ellenében a vizsgakártya és bizonyítvány eredeti angol nyelvű verzióját is kiállítja Neumann János Számítógép-tudományi Társaság.

AZ ECDL VIZSGARENDSZERRŐL ÁLTALÁBAN

 
Mi az ECDL?

ECDL: Európai Számítógép-használói Jogosítvány – European Computer Driving Licence

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni.

Az ECDL finn ötlet alapján 1996. óta létezik. Az ECDL gyártófüggetlen, minőségbiztosított, decentralizált módon megszerezhető és világszerte kellőképpen elterjedt, ezáltal az egyetlen, amely minden szempontból megfelel az EU e-Europe akcióterveknek. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri.

 
Az ECDL célja

Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű tagjává válhasson. Számokban kifejezve a cél, hogy Magyarország lakosságának 6-8%-a igazolt módon informatikai írástudóvá váljon.

 
Kinek és miért jó?

Az ECDL megbízható (a PC használatához szükséges valamennyi ismeretet garantálja), egyszerű (konkrét követelményrendszere van, moduláris formája számos előnyt jelent), minőség-orientált (az EU által támogatott, és a nemzetközi ECDL Alapítvány által felügyelt vizsgarendszer), végül, de nem utolsósorban pedig független, azaz készségeket alakít ki, amelyek a hardver és szoftver típusától függetlenül biztosítják az alapvető alkalmazásokban való jártasságot.

 

Bővebb információ az Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) oldalán.

 

Széchenyi