Általános felvételi tájékoztató

2024.04.22.:
Kedves jelentkezők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy mivel a felvi.hu felületére ismét lehet dokumentumokat feltölteni, így az új határidő a motivációs levél / nyilatkozat a felvételi beszélgetésről 2024.04.28.


Kedves Érdeklődők!

A felvételi eljárás a jelentkező kérelmére indul, az Oktatási Hivatal által erre a célra biztosított informatikai rendszer segítségével (felvi.hu), kivéve a hitéleti képzéseket: Kántor alapszakra és Katekéta-lelkipásztori munkatársi alapszakra a főiskola honlapján elérhető felületen lehet jelentkezni.

A felvételi eljárás során a Főiskola a jelentkezővel elektronikus úton tart kapcsolatot. A jelentkező felelőssége a sikeres kommunikáció érdekében, hogy a felvételi eljárásban érvényes e-mail címet használjon.

A felvételi eljárással kapcsolatos általános információkat Felvételi Szabályzatunkban a honlapunkon az Intézményünk -> Szabályzatok menüponton belül, vagy az itt található linken olvashatja.

 

Fontos dátumok (a hitéleti képzések kivételével):

A felsőoktatási jelentkezés és a hitelesítés határideje: 2024. február 15.

Motivációs levél vagy nyilatkozat a szóbeli felvételi vizsga választásáról (BA képzések esetén) feltöltése a felvi.hu felületére: 2024. április 28.

Alkalmassági vizsgák: 2024. május 27 – 31.

Mesterképzési szakokonha szükségesaz előzetes kreditelismertetési kérelem benyújtásának határideje: 2024. április 30.

 

Mikor kell jelentkezni a képzésre?

A felvételi határidők mindegyik szakon azonosak – mindegy, hogy nappali vagy levelező, államilag támogatott vagy önköltséges szakra jelentkezne. Egyedül a hitéleti szakok felvételi eljárása különbözik a többitől, erről a felsőoktatási intézmények oldalán tájékozódhat – mivel az Apor is indít ilyen képzéseket, időről időre érdemes megnézni a www.avkf.hu-t.

December

Ha a következő év szeptemberében szeretné elkezdeni az Apor valamelyik alap- vagy mesterszakját, az első teendő megnézni a várhatóan decemberben megjelenő Felvételi tájékoztatót (www.felvi.hu).

Február

A felsőoktatási felvételire február közepéig lehet majd jelentkezni a www.felvi.hu-n elérhető E-felvételi felületén. Több egyetemre, főiskolára és szakra is lehet jelentkezni, de a sorrend a fontos, az alapján történik a felvétel. Érdemes tehát az első helyre máris az Aport írni!

Július eleje

A dokumentumok pótlása és feldolgozása, az esetleges szóbeli vizsgák, a szakok/intézmények sorrendjének módosítása július elejéig tart.

Július második fele

A felvételi ponthatárok kihirdetése, ekkor érkezik meg az az SMS is, amelyből kiderül, melyik képzésre került be.

Augusztus eleje

A pótfelvételi jelentkezési határideje. Azok pótfelvételizhetnek, akik egy megjelölt szakra sem jutottak be, vagy nem is vettek részt az adott évben a felvételin.

A budapesti campusra hirdetett képzéseink helyszíne:

Széchenyi