Kutatók éjszakája az Aporon

 In Hírek

 

Főiskolánk 2023. szeptember 29-én csatlakozott a Kutatók éjszakája nemzetközi rendezvénysorozathoz.

A Hittudományi, Társadalomtudományi és Romológiai Tanszékünk szervezésében és oktatóinak közreműködésével megvalósult program este 8 órakor vette kezdetét a könyvtár olvasótermében, ahol az érdeklődők elsőként Dr. Csürkéné dr. Mándi Nikoletta előadását hallgathatták meg „Az imák és spirituális szövegek szerepe a szenvedélybetegek rehabilitációjában” címmel. Tanszékvezetőnk ennek keretében ismertette a Kovácsszénája településen található rehabilitációs központban végzett kutatásait.

A második előadást Prof. Dr. Tamáska Máté tudományos rektorhelyettesünk humort sem nélkülöző tolmácsolásában hallhatta a közönség „Fájdalomcsillapító klímaszorongásra?” címmel. Rektorhelyettes úr felhívta a figyelmet az isteni gondviselés jelentőségére, valamint a saját, személyes viszonyunkra a természethez.

A harmadik előadást Dr. Harlov-Csortán Melinda főiskolai docens tartotta „Világörökség, európai örökség, szellemi örökség. Mi is ez, és főként mivel jár?” címmel. Az előadó utalt a témakörhöz tartozó fogalmak meghatározásának nehézségeire, bemutatta az örökséggé való nyilvánítás menetét, valamint kiemelte az örökség megbecsülésének fontosságát.

Végül Dr. Juhász Pál Balázs főiskolai adjunktus „szentírásértelmezés.zip” előadását hallgathatták meg a jelenlévők. Az előadó röviden tisztázott néhány biblikus alapfogalmat, majd különböző metodológiai eljárásokat mutatott be, végül egy konkrét példán (Mt 7,12) keresztül demonstrálta a szentírásmagyarázat távlatait.

A rendezvény kifejezetten jó hangulatban telt, az előadásokat követően rendkívül sok kérdés hangzott el, a program végül este fél 11-kor zárult.

Köszönet minden szervezőnek és résztvevőnek! Egy év múlva, ugyanitt, ugyanekkor szeretettel várjuk újra a tudomány iránt érdeklődőket!

(Dr. Juhász Pál Balázs)

Az eseményről további képek Facebook oldalunkon tekinthetők meg.

 

Fotó: Nagy Sándor

Recent Posts
Széchenyi