I. Anna–Joachim-konferencia

 In Hírek

 

Meddő párok megsegítése és a prevenció lehetőségei – a pszichológia és lelkigondozás feladatai és eszközei
2022. november 17–18.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola az egykori Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával 2019-ben hívta életre az Anna–Joachim-programot gyermekre váró párok természetes fogamzássegítésének előbb kutatására, majd az őket segítő szakemberek képzésének kifejlesztésére és az egész kérdéskörről keresztény hiten alapuló szakmai párbeszéd generálására. Az első módszertani tréningek (az Anna–Joachim-hétvégék), kutatások, tanulmány-kötetek adták meg az alapokat a krízisbe kerülő párok támogatását célzó „Reproduktívegészség-fejlesztő és meddőségi szaktanácsadó” elnevezésű szakirányú továbbképzésünkhöz. Nagyrészt az e képzés körül kiforró oktató-kutató szakmai csapat volt hagyományteremtő konferenciánk házigazdája is, kiegészülve a prevenció olyan jól ismert elméleti-módszertani ágaival, mint például a cikluskövetési módszerek, a Ciklus-show, a Családi életre nevelés programja.

A konferencia Ft. Marton Zsolt megyéspüspök a MKPKK családügyi referense szakmailag is irányt mutató bevezetőjével kezdődött, s folytatódott a teológia, a lelkigondozás, a pszichológia, az orvostudomány, a szociológia aspektusaival.

A mintegy százhúsz résztvevő interaktívan vehetett részt szekciófoglalkozásokon és gyakorlati edukációs módszerek bemutatóin.

Az eseményről további képek megtekinthetők Facebook oldalunkon.

 

Fotó: Nagy Sándor

Recent Posts
Széchenyi