Zöldinfrastruktúra és Közösségfejlesztés Konferencia

 In Hírek

 

Főiskolánk mind tematikáját, mind lebonyolítását tekintve újszerű konferenciát szervezett. A „zöld” gondolat természetesen nem újdonság, ám ennek a természettudatosságnak az infrastrukturális, közösségi megközelítése annál inkább. A konferencia plenáris előadói éppen ezért különböző szakterületek irányából közelítették meg – mintegy problémafelvetésként, fogalom-tisztázásként – a témát: a történelmi kertek gondozásától a közösségi vízgazdálkodás környezettudatos lehetőségeiig, a városi éghajlat környezettudatosság függvényeitől a települési biodiverzitás fontosságáig.

A hagyományos, szekció-alapú feldolgozást két korszerű munkamódszer váltotta fel. A korábban sem ismeretlen world café, ahol konkrét közösségi zöldinfrastruktúra problémákat és kezdeményezéseket vetettek fel azok tényleges problémagazdái, illetve a szociális „hackathon” módszer, amely a társadalmi szférában egyelőre nemzetközi szinten is újdonságnak számító közösségi eljárás egy-egy kisebb-nagyobb közösség ötleteinek kidolgozásában, megvalósításában.

A programot Főiskolánk mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő szakos hallgatóinak Impro színtársulata a „playback” színházi technika alkalmazásával mélyítették és tették még maradandóbb élménnyé a nap tapasztalatait.

Az eseményről további képek megtekinthetők Instagram oldalunkon.

 

Fotó: Nagy Sándor

Recent Posts
Széchenyi