VII. Kisgyermeknevelési Konferencia

 In Hírek

 

Hetedik alkalommal került sor a hazai óvodáztatás történetének bölcsőjét jelentő Martonvásár és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola által közösen szervezett nagyszabású Kisgyermeknevelési Konferenciára, melynek helyszíne – a hagyományokhoz hűen – az első napon Martonvásár, a második napon pedig Vác volt.

A rendezvényt dr. Gloviczki Zoltán, a főiskola rektora és dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere köszöntötte.

Prof. dr. Tamáska Máté, a Főiskola tudományos rektorhelyettese a Szociálpedagógia című folyóirat Iskolakert tematikus számát mutatta be a közönségnek. Zsigmond Vince, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert vezetője a kert gyűjteményéről, szakmai és pedagógiai munkájáról szólt, majd az Egyesült Királyságból, online módon tartotta meg Hogyan inspirálhatnak a természet harmóniájának elvei új tanulási módszereket? című előadását Richard Dunne iskolaigazgató.

Délután a résztvevők két kertpedagógiai jó gyakorlatot tekinthettek meg működés közben a fogadó intézményekben, valamint egyénileg ellátogathattak a Brunszvik-kastély parkjába, az Óvodamúzeumba, a Beethoven Emlékmúzeumba vagy az Agroverzum Tudományos Élményközpontba.

Vácott vendégünk volt még dr. Halbritter András, a Széchenyi István Egyetem docense, a hazai iskolakert mozgalom alapítója és ikonikus alakja, aki Iskolakert, tankert, szabadtéri tanterem: elnevezések és azok tartalma című előadásával gazdagította a programot.

A konferencia részeként megnyitottuk a „Hogy érzi magát a Föld?” – az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Föld napi kreatív alkotópályázathoz kapcsolódó kiállítását is.

A váci nap délutánján két idősávban szekciófoglalkozásokra került sor. Az általában kerekasztal-beszélgetésként, interaktív városi sétaként, kötetlen szakmai párbeszédben lezajló szekciófoglalkozásokon részt vettek a Főiskola oktatói, hallgatói, meghívott szakértők, partnerintézmények gyakorló pedagógusai, civil kezdeményezések képviselői, vagy akár a mezőgazdaság gyakorló reprezentánsai.

A konferenciát hallgatóink lélekemelő koncertjével – és nagy hálával – zártuk. Köszönjük mindenkinek, aki bármi módon hozzájárult a rendezvény megvalósulásához, illetve részvételével emelte a VII. Kisgyermeknevelési Konferencia fényét!

A rendezvényről további képek megtekinthetők Facebook oldalunkon.

 

Fotó: Nagy Sándor

 

Recent Posts
Széchenyi