Szép magyar beszéd verseny beszámoló

 In Hírek, Rendezvény-beszámoló

Főiskolánk Nyelvi és Irodalmi Tanszéke 2019. március 19-én rendezte meg a pedagógusjelöltek Szép magyar beszéd versenyének  intézményi fordulóját.

A versenyen 11 nappali és levelező tagozatos, tanító, illetve csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgató vett részt. Az első fordulóban egy szabadon választott, a másodikban pedig egy kötelező szöveget kellett értő és értető módon (de nem színészi) felolvasniuk. A zsűri – Bethlenfalvyné dr. Streitmann Ágnes és dr. Gasparicsné dr. Kovács Erzsébet – mindenekelőtt a pontos és hiteles, az írói szándékot és a szövegszerkezetet híven tükröző bemutatást, valamint a helyes kiejtést, hangsúlyozást, dallamformálást, tagolást értékelte.

A versenyzők változatos, az alkalomhoz illő, érdeklődési körüket tükröző szövegeket választottak, azokat igényesen mutatták be – mindez tartalmas, jó hangulatú versenyt eredményezett.

Köszönjük a résztvevők lelkes, alapos felkészülését!

A verseny végeredménye:

  1. helyezett: Szucskó Noémi 3. évfolyamos, tanító szakos hallgató
  2. helyezett: Havasi Zoltánné 3. évfolyamos, tanító szakos hallgató
  3. helyezettek: Hodossy Vivien 3. évfolyamos, tanító szakos hallgató – Tóthné Hársvölgyi Zsuzsanna 3. évfolyamos, tanító szakos hallgató

Gratulálunk a győzteseknek!

Az Első helyezést elért hallgatónk képviseli főiskolánkat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ esztergomi képzési helyszínén meghirdetett, a felsőoktatási intézmények Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyén.

Sikeres szereplést kívánunk!

Recommended Posts
Széchenyi