Konferencia a Lépésről lépésre programról

 In Hírek

 

Főiskolánk Alternatív Pedagógiai Központja 2023. október 27-én rendezte meg a Lépésről lépésre programot bemutató Minőségi oktatást mindenkinek című konferenciát. Délelőtt három plenáris előadás, délután pedig hatféle műhelymunka került bele a szakmai programba, amelyek elsősorban azt mutatták be, hogy ez az innováció mennyire képes a heterogén összetételű, nagyon különböző fizikai, gazdasági feltételekkel működő gyerekcsoportok korszerű, a 21. századi elvárásoknak megfelelő fejlesztésére. Nyilvánvalóvá vált, hogy ezt a pedagógiai programot jól felkészült és motivált pedagógusok a leghátrányosabb helyzetű közegekben és az úgynevezett alternatív, vagy akár magániskolákban egyaránt tudják használni.

A nagy érdeklődés és a konferenciát értékelő pozitív válaszok azt mutatják, hogy a közös munkánk eredményes volt, és a részt vevő pedagógusok nyitottak a korszerű eljárások, módszerek megismerésére és saját munkájukban való alkalmazásra. Hálásan köszönjük a Lépésről lépésre program képviselőinek, hogy ilyen különleges szakmai színvonalú konferencia jöhetett létre!

A Lépésről lépésre program képviselői a továbbiakban is nyitottak arra, hogy a programban rejlő szakmai lehetőségeket, tapasztalataikat
megoszthassák az érdeklődő pedagógusokkal. A Főiskola budapesti campusán egy kiállítást szervezünk februárra a Lépésről lépésre programban részt vevő gyerekek munkáiból.

Czike Bernadett, Tallér Júlia
az Alternatív Pedagógiák Módszertani Központ munkatársai

 

Fotó: Nagy Sándor

Recent Posts
Széchenyi