Földi Javak Asztalunkon – Családi nap és vásár főiskolánk hallgatóinak közreműködésével

 In Hírek

 

Hallgatói beszámoló

2023. október 7-én, szombaton a Környezettudatos nevelés kisgyermekkorban kurzus keretein belül Megyeriné dr. Runyó Anna tanárnő szervezésében kihelyezett tanórára került sor a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben.

A rendezvény célja termények, házi készítésű élelmiszerek, valamint kézműves termékek bemutatása és vására volt. Családok megjelenésére is számítottak a szervezők, így a legkisebbek és az örök fiatal nagyobbak is kipróbálhatták a Rátótikum Népi Játéktár ügyesítő állomásait. Mi, óvodapedagógus hallgatók a témához kapcsolódva természetismereti játékokkal készültünk, valamint lehetőséget biztosítottunk egy kreatív asztal felállításához, ahol levelek és termések gipszből készült lenyomatait kedvükre kifesthették a gyerekek, majd az így elkészített hűtőmágneseket haza is vihették. A gyerekek ügyesen festettek, és lelkesen fogadták a játékainkat, melyekkel boldogan játszottak a gyönyörű környezetben. Mi pedig vidáman figyeltük, ahogy munkánk örömet okoz másoknak. Lehetőségünk adódott rá, hogy a gyakorlatban is alkalmazzuk a főiskolán tanultakat, illetve megtapasztaltuk, mennyivel többet nyújthat egy természetben megtartott foglalkozás/játék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Emellett felfedezhettük a botanikus kert gazdag élővilágát is, megismerve különböző növényeket.

2023. október 8-án, vasárnap “fabarátkozás” programot tartott dr. Balog Ágnes tanárnő, ahol sok érdekességet láthattak és tapasztalhattak meg az érdeklődők.

A rendezvény során nemcsak a kreativitásunkat fejleszthettük, hanem mélyebb megbecsülést alakítottunk ki a természet iránt, és megértettük, mennyire fontos, hogy megőrizzük a környezetünket.

A vácrátóti botanikus kertben eltöltött két nap emlékezetes és tanulságos élmény volt, ami tovább erősítette az összetartozás és a környezettudatosság értékét életünkben.

Csabáné Ormai Melinda és Soós-Kiss Cecília
III. évfolyamos óvodapedagógus hallgatók

 

Fotó: Megyeriné dr. Runyó Anna

Recent Posts
Széchenyi