Konferenciakötetek

Keresztény országos neveléstudományi konferenciáink kötetei

Konferenciáinkat 2013-tól, a XVI. Benedek pápa által meghirdetett Hit éve eseménysorozatához kapcsolódva, valamint a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulója tiszteletére évente, hagyományteremtő céllal szervezzük. A konferenciák a keresztény szemléletű hazai és külföldi neveléstudományi kutatások mellett a keresztény nevelés és oktatás múltból származó legfontosabb értékeinek, jelenbeli és jövőbeni kihívásainak és feladatainak számbavételét tűzik napirendjükre.

A 2013. évi „Gravissimum educationis” – A keresztény nevelés feladatai és kihívásai a harmadik évezred elején c. konferencia kötetének tartalomjegyzéke megtekinthető ITT.
A 2014. évi „In caritate perficias” – A keresztény nevelés mint társadalmi érték c. konferencia kötetének tartalomjegyzéke megtekinthető ITT.
A 2015. évi „Per artes ad Jesum” – A művészetek és a keresztény pedagógia c. konferencia kötetének tartalomjegyzéke megtekinthető ITT.
A 2016. évi „Et misericordia motus est” – Az irgalmasság és az igazságosság a keresztény nevelésben c. konferencia kötetének tartalomjegyzéke megtekinthető ITT.
A 2017. évi „et vocavit vocatione sua sancta” – A pedagógiai hivatás a keresztény nevelésben c. konferencia kötetének tartalomjegyzéke megtekinthető ITT.

A kötetek megvásárolhatók a főiskola könyvesboltjában.

Változás, megújulás az iskolában

Az Alternatív Pedagógiák Módszertani Központ konferecia-kötete

Martonvásári kisgyermek-nevelési konferenciák kötetei:

Kihívások a 21. századi nevelésben-oktatásban

Széscheyi