Hagyományismeret szakirányú továbbképzések végzős hallgatóinak gyakorlati vizsgája – beszámoló

 In Hírek

2019. május 11-én szombaton került megrendezésre a hagyományismeret képzések végzős hallgatóinak gyakorlati vizsgája a Budapesti Campuson. Első alkalommal szerveztük ilyen keretek között a vizsgát, amelyen részt vettek az első évfolyamos hallgatók is, akik képet kaptak arról, hogy a képzések végén hova jutnak el, milyen szintre fejlődhetnek.

Hallgatóink mellett több érdeklődő is megjelent, akiket a lehetőségről előzőleg e-mailben értesítettünk azzal a szándékkal, hogy népszerűsítsük ezeket a továbbképzéseinket is.

A kézműves hallgatók két év alatt készített alkotásait állítottuk ki, így az érdeklődők képet kaptak arról, milyen sokféle kézműves technikát sajátítottak el a képzés során Szabó Péter oktató segítségével.

A hallgatók lehetőséget kaptak egy-egy kedvelt kézműves technika (agyagozás, nemezelés, gyöngyfűzés, stb.) részletes bemutatására is. Előadásukban kitértek arra, hogyan használják mindennapi nevelő-oktató munkájuk során a tanultakat.

Ezt követte a népi gyermekjáték, néptánc-pedagógus hallgatók bemutatója, akik kedvenc népi gyerekjátékokból összeállított játékfűzést adtak elő Petneházy Kata és Túri György oktatók felkészítésével.

Nagyon jó hangulatú, magas színvonalú vizsga volt. Gratulálunk Hallgatóinknak!

Recommended Posts
Széchenyi