„Egészen szép vagy, Mária” pályázati döntő

 In Hírek

 

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola kutató és alkotó pályázatot hirdetett 2022 októberében az általános iskolások két korcsoportja részére. Az 5-6. és a 7-8. osztályos tanulókból szerveződött háromfős csapatok az esztendő során kiemelkedő hét Boldogasszony ünnep egyházi, művészeti, történelmi, néprajzi vonatkozásait gyűjtötték össze a megadott szakirodalom segítségével és a saját kutatásaik nyomán. Az ismeretekből összeállított prezentációkban minden ünnephez kapcsolódóan egy saját alkotást is bemutattak.

A három fordulóban mindvégig kitartó 27 csapattól összesen 105 rendkívül értékes pályamunka érkezett be. Az alapos kutatómunka eredményeinek igényes megjelenítése minden csapat esetében kiemelkedő volt. Az alkotások között megjelenő míves kidolgozású képekért, a rendkívüli bájjal megjelenített ábrázolásokért, a nagyfokú kreativitást tükröző megoldásokért minden versenyző csapat emléklap elismerésben részesült.

12 csapat kapott meghívást a 2023. március 17-én megrendezett döntőre, ahol számot adhattak megszerzett tudásukról és kiállításon mutathatták be eredeti alkotásaikat.

A felkészítő tanárok töretlen támogatásának és a diákok rendkívül alapos felkészültségének köszönhetően – páratlan módon – a három helyezési kategória pontszámai alapján mindenki arany fokozatot ért el.

Lélekemelő pillanatokat élhettünk át a nagyböjti időszak derekán.

 

Fotó: Nagy Sándor

Recent Posts
Széchenyi