Bölcsőde megáldása

 In Hírek

 

Április 29-én, pénteken két új családi bölcsődét adott át és áldott meg Marton Zsolt váci megyéspüspök. A „Csengő” és „Lámpás” névre keresztelt bölcsődék a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálatának felügyelete alatt, a Szent Anna családi bölcsődehálózat részeként, főiskolánk Szent József Kollégiumának épületében kezdték meg működésüket – az egyházmegye különböző szervezetei közötti összefogás szép példájaként.

Az ünnepségen köszöntőt mondott főiskolánk rektora, dr. Gloviczki Zoltán és Pálfay Gellért, a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálatának igazgatója.

„Bölcsődei férőhelyekben egyértelmű hiány mutatkozik az utóbbi időben elsősorban olyan településeken, ahol a szülők könnyebben jutnak munkalehetőséghez. Ezért is örültünk annak a lehetőségnek, amelyet egyházmegyei társintézményünk, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tudott nyújtani, és amelynek köszönhetően bővíteni tudtuk a váci és környéki bölcsődei férőhelyek számát.” – mondta Pálfay Gellért.

A Szamaritánus Szolgálat és a Főiskola közötti együttműködés nemcsak a hely biztosítására szolgál. Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon tanuló hallgatóink itt tudják majd tölteni szakmai gyakorlatukat a 2022/23-as tanévtől kezdődően.

„Az intézményi együttműködés keretében hallgatóink a keresztény pedagógia alapelveit nemcsak a tanórák keretében tudják elsajátítani, hanem elkötelezett munkatársakon keresztül élő példát látnak majd arra, hogyan lehet mindezt a hétköznapi munkavégzés során megélni és átadni.” – mondta dr. Gloviczki Zoltán.

Püspök atya megáldotta az intézményt, annak dolgozóit és a bölcsődéseket. „Azt gondolnánk, hogy Jézus minimum főiskolásokkal foglalkozik, de legalább a felnőttekkel; gyerekekkel biztosan nem. Erre Jézus rácáfol, mikor azt mondja: engedjétek hozzám a gyermekeket!”

Az eseményről további képek megtekinthetők Facebook oldalunkon.

 

Fotó: Váci Egyházmegye

Recent Posts
Széchenyi