Beszélgetés a Tandori-hagyatékról

 In Hírek

 

Tandori Dezső halálának harmadik évfordulóján, 2022. február 13-án a Virág Benedek Ház beszélgetést szervezett “A múltd idő jele a td, tdtd” címmel, amelynek célja az volt, hogy feltérképezze a Tandori házaspár hagyatékának sorsát, s hogy bemutassa, hová és hogyan kerülhet a XX. századi magyar irodalom egyik legfontosabb irodalmi életművét felölelő együttes.

A beszélgetésen dr. Gloviczki Zoltán rektor a személyes könyvtárat befogadó intézmény vezetőjeként elmondta: maga a könyvtár ugyanazt a hatalmas és első pillantásra átláthatatlan, ugyanakkor nagyon személyes jelleget hordozza magán, mint az egész Tandori-életmű.

A beszélgetésen Rektor úron kívül részt vett az irodalmi hagyatékot gondozó Petőfi Irodalmi Múzeum két képviselője, Benedek Anna és Komáromi Csaba, valamint Tóth Ákos irodalomkritikus, az író szakmai hagyatékának gondozója és szerkesztője. A beszélgetést Bazsányi Sándor irodalomtörténész, irodalomkritikus, esztéta vezette.

A program a Hiányzásra kijelölt hely – Tandori jelenléte(i) című kiállítás kísérőrendezvénye volt, amely április 30-ig még megtekinthető a Virág Benedek Házban.

Bővebben arról, hogy miként került a hagyaték a főiskolára ITT lehet olvasni.

 

 

Fotó: Balássy Petra

Recent Posts
Széchenyi