Alternatív Pedagógiák Módszertani Központ

Munkatársaink

Dr. Czike Bernadett – Alternatív Pedagógiák Módszertani Központ szakmai vezető, AVKF főiskolai tanár, Szabad Iskolákért Alapítvány, alapító és szakmai vezető
Pedagógus, pszichológus, főiskolai tanár. 

Fő szakterületei: Tevékenykedtető pedagógia, alternatív pedagógiák, pedagógusszerep, szociális kompetenciafejlesztés. Fő tevékenységei a pedagógusok pszichológiai érzékenységének fejlesztése, valamint gyakorlati, mindennapi tanítást, tanulást segítő képzések alapítása és szervezése, és szakkönyvek kiadásának és használatának elősegítése és terjesztése.

Cím: 1201 Budapest, Török Flóris u. 227-229. 304. szoba
Tel: +36 1 / 920 2689 / 800

E-mail: czike.bernadett@avkf.hu

Tallér Júlia – Montessori pedagógus, tanító, iskolai menedzser és tantervfejlesztő tanár.

Évekig dolgozott a Montessori Oktatási Centrumban tanítóként és a Montessori módszert pedagógusok számára oktató munkatársként. Pedagógus-továbbképzések kidolgozójaként, oktatójaként, iskolaválasztási tanácsadóként is dolgozott. Jelenleg a Rogers Iskolában tanít. A Montessori pedagógia mellett, munkája során mindig azt keresi, hogyan lehet a diákok számára a világ sokszínűségét saját érdeklődésre, tapasztalatszerzésre és együttműködést igénylő tevékenységekre alapozva megmutatni.

Cím: 1201 Budapest, Török Flóris u. 227-229. 304. szoba
Tel: +36 1 / 920 2689 / 800

E-mail: taller.julia@avkf.hu

Székely Andrea – szakmódszertant oktató tanár, színházi rendező

Pedagógiát, szociálpedagógiát, bábjátékot, színészetet, rendezést, drámapedagógiát tanultam itthon, Prágában és Angliában.
A színházi, a drámapedagógiai munka és a bábművészeti alkotás átszövi életemet. Elsősorban bábos vagyok, s mivel a bábjáték komplex műfaj/művészeti ág, tehát az összes művészeti tevékenységhez kapcsolódik. Pedagógiai munkámban is ez a különböző területeket összekötő és integráló gondolkodás jelenik meg.

Cím: 2600 Vác, Szent Miklós tér 14. (Szent Miklós téri épület) M010. szoba
Tel: +36-27 / 511-150 / 730

E-mail: szekely.andrea@avkf.hu

Széchenyi