Megrendeztük XIII. Roma Konferenciánkat

 In Hírek

 

2024. március 21-én rendeztük meg XIII. Roma Konferenciánkat, amelyre nagy örömünkre idén is hatalmas érdeklődés mutatkozott.

A rendezvényt ezúttal is zenével nyitotta meg dr. Báder Iván – főiskolánk docense és a konferencia szakmai főszervezője – Aporos hallgatók közreműködésével.

Idei fő témánk a katolikus egyház civil szervezeteinek és szerzetesrendjeinek tevékenysége volt a cigányság felzárkóztatása érdekében, így délelőtti előadásainkkal ezt jártuk körül különböző nézőpontok mentén. Bángi-Magyar Anna, a Boldog Ceferino Intézet szakmai vezetője a katolikus roma pasztorációban való szerepvállalásukat mutatta be, majd Szabó László S.P., a sátoraljaújhelyi piarista Jelenlét program vezetője beszélt Jézus meghívásáról, az egyház kihívásáról. Mészárosné Nagy Angélát, a Határtalan Szív Alapítvány igazgatóját a marista pedagógiáról és hitéletről hallgathattuk. Oláh Zsolt, a magyar jezsuiták romaügyi delegátusa és a Jezsuita Roma Szakkollégium igazgatóhelyettese a magyar jezsuiták cigányságért végzett szolgálatait mutatta be nekünk, végül pedig Molnár-Gál Béla, a Don Bosco Iskola igazgatója vezetett be minket Don Bosco pedagógiájába, valamint ennek szakképző iskolában történő alkalmazásába.

Délután interaktív beszélgetésen vehettünk részt a délelőtti plenáris ülés előadóival, napunk zárásaként pedig a Pharne Csérhaja (Fehér Csillagok) nyírkátai folklór együttes adott akusztikus koncertet.

Köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével emelte konferenciánk fényét! Bízunk benne, hogy mindannyian gazdagodtak a nap folyamán, és magukkal vittek valamilyen útravalót, amely a későbbiekben is segítségükre lesz munkájuk vagy akár mindennapi életük során. Találkozzunk legközelebb is!

 

Fotó: Nagy Sándor

Recent Posts
Széchenyi