Szocped Café Székely János püspök atyával

 In Hírek

December 4-i Szocped Cafénk vendégeként Székely János püspök, a Szombathelyi Egyházmegye főpásztora érkezett főiskolánkra. Az esemény moderátora, dr. Gloviczki Zoltán rektor igen fontos témákról beszélgetett a püspök atyával, úgy mint a demográfiai problémák Magyarországon, a gyermekvállalás, az élet kezdetének és végének kérdésköre az egyház szemszögéből, valamint az egyház szerepe a cigányság társadalmi felzárkóztatásában és a szegregáció kérdése az oktatásban. Szó esett emellett a hajléktalanok segítéséről is a katolikus egyház módszereivel.

Püspök atya hangsúlyozta az embertársaink iránti szeretetet és elfogadást, illetve kiemelte, hogy a demográfiai kérdések megoldásában nem kényelmesedhetünk el. Szavai szerint a gyermekáldást mindenkor ajándéknak kell tekinteni, az élet kezdete és vége az Úristen titka, abba az ember nem avatkozhat bele. Úgy fogalmazott, ahhoz, hogy az előítéletek feloldódjanak, el kell tudnunk fogadni egymást embertársként, és keresztényi szeretettel szeretni.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az eseményt online is közvetítettük Facebook oldalunkon, a beszélgetés így jelenleg is visszanézhető ITT.

Fotó: Nagy Sándor

Recent Posts
Széchenyi