Szocped Café – Egyházi válás vagy érvénytelenítés?

 In Hírek

 

2023. április 22-én tartottuk Szocped Café rendezvénysorozatunk újabb eseményét. Ez alkalommal az “egyházi válás”, illetve az érvénytelenítés kérdéseit jártuk körül.

Kék Emerencia erkölcsteológus – aki a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskoláról érkezett hozzánk – a házasságról mint életdöntésről és mindennapi döntésről beszélt, hangsúlyozva a családrendszer szakralitását. Homokiné Hollósi Cecília pszichológusként a válási krízis promotív aspektusait emelte ki előadásában. Lengyel Zsolt szentszéki bíró és ügyvéd az egyházjog horizontjáról közelítette meg a témát, érdekes “módszertani” betekintést nyújtva az érvénytelenítés folyamatába.

A résztvevők köréből érkező rengeteg kérdés mutatja a téma iránti érdeklődést, a közvetett vagy közvetlen érintettséget, és az az érzékenység is tapasztalható volt, amellyel érdemes ilyen nehéz kérdésekkel foglalkoznunk. A család élő organizmusként való fenntartása és annak funkcionális működtetése nem könnyű feladat, ezért is fontos, hogy beszéljünk az esetleges kudarcokról, de legfőképpen azok megelőzésének lehetőségeiről.

Köszönjük előadóinknak és résztvevőinknek, hogy velünk tartottak!

 

Fotó: László Iringó

Recent Posts
Széchenyi