Szent Mihály-napi szakmai rendezvény a Gombai Gólyafészek Óvodában

 In Hírek, Rendezvény-beszámoló
2018. szeptember 28-án szakmai nap keretében a Gombai Gólyafészek Óvodába látogatott az Apor Vilmos Katolikus Főiskola 36 hallgatója és 5 oktatója.

Meleg teával, finom süteményekkel fogadtak minket a szüreti hangulatú fészerben, az udvari kemence mellett.

A gazdag program során lehetőségünk nyílt megismerni az óvoda épületét, barátságos környezetét. Képet kaphattunk arról, hogy mennyire meghatározó a minden részletében a programhoz igazodó, hitelesen berendezett, meleg hangulatú belső tér.

Bepillanthattunk minden csoportszobába. Az öt csoportban zajló tevékenységek mindegyike a vásár hangulatát idézte. Láthattunk kézműves foglalkozást, ahol vásári portékákat készítettek a gyerekek.

Bekapcsolódhattunk a vásári forgatagba, ahol kikiáltó versikékkel hívogatták a vevőket az árusok.

Megnézhettük, hogyan készül a friss, meleg kuglóf a kicsik közreműködésével, és milyen szaporán folyik a munka a kukoricamorzsolóban.

Nótáért pogácsát is vehettünk egy másik csoportban. Vidám vásári forgatag részesei lehettünk, ahol a gyerekek az óvónőkkel együtt játékosan élték meg a hagyományokat.

Felszabadultan, jókedvükből, minden kötöttség nélkül vettek részt a jeles napot idéző tevékenységekben.

A csoporttevékenységek megtekintése után Borbásné Varga Ildikó intézményvezető-helyettes bemutatta az óvoda egész éves programját.

Látogatást szerveztek számunkra a település nemrégen megnyílt tájházába, és a tájház udvarán kézműves tevékenységekbe kapcsolódhattunk be.

Senki nem tért haza vásárfia nélkül, mert készíthetett nemez kulcstartót, bőrkarkötőt, díszíthetett mézeskalács tükrös szívet.

Részünk lehetett egy igazi vásári képmutogató előadásában, és a végén jó hangulatú játéktanulással, tánccal fejezhettük a remek napot.

Követendő jó gyakorlat megismerésével, szakmai tapasztalatokkal gazdagodva térhettünk haza erről a tartalmas napról.

Köszönjük a Gombai Gólyafészek Óvodának a kiváló szervezést, a csodálatos vendéglátást, és az Apor Vilmos Katolikus Főiskolának az utazás támogatását.

Az AVKF hallgatói és oktatói

Recent Posts
Széchenyi