Nagysikerű könyvbemutató a Szocped Café rendezvényen főiskolánkon

 In Hírek, Rendezvény-beszámoló

2019. november 13-án mintegy 70 fős hallgatóság előtt került sor főiskolánkon a Magyar Pedagógia Társaság, az MTA PTB Szociálpedagógia Albizottság és a Korczak Munkabizottság által szervezett könyvbemutatóra, a hagyományos Szocped Café rendezvényünk keretében.

Vendégeink, Makai Éva, a könyv szerkesztője és Dr. Trencsényi László c. egyetemi tanár (ELTE), a neveléstudomány doktora közösen mutatták be Janusz Korczak „A wilhelmówkai fiúk” c. könyvét, amely a táborozáspedagógia egyik alapműve. Az „Öreg Doktorként” is ismert szerző világhírű orvos, pedagógus, író volt, aki mártírhalált halt gondozott gyermekeivel együtt Treblinkában. A mű az 1910-es években játszódik Lengyelországban és egy nyári fiútábor mindennapjaiba enged bepillantást. Olvasmányos, kalandos, keserédes és tanulságos történetek követik egymást a kötetben, amolyan „Pál utcai fiúk” stílusban.

A nagyszámú közönség (hallgatóink és oktatóink) érdeklődve figyelte a könyv ismertetését, amelyet kötetlen beszélgetés követett az előadókkal. A rendezvényt Udvarvölgyi Zsolt főiskolai tanár moderálta.

Recent Posts
Széchenyi