Hon- és népismeret verseny az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

 In Hírek

Februárban háromfordulós levelező versenyt hirdetett meg a főiskola általános iskolák negyedik, ötödik osztályos tanulóinak. A témák az aktuális ünnepekhez kapcsolódtak. A háromfős csapatok farsangot, nagyböjtöt és húsvétot, illetve pünkösdöt idéző játékos, rejtvényes feladatlapokat kaptak. Kiváló teljesítményt nyújtott mindenki, így a versenyben lévő mind a 17 csapat részt vehetett a május 15-én megrendezett döntőn. Tizenegy intézmény tanulóit és pedagógusait fogadtuk Vácról a Juhász Gyula -, a Karolina – és a Simon Antal Általános Iskolából, Vácrátótról, Budapestről, Vámosmikoláról, Boldogról, Kókáról, Miskolcról, Szegedről, Tiszajenőről.

Erre az alkalomra a gyerekek tablókon dolgozták fel a megismert ünnepköröket, amelyek kiállítás formájában megtekinthetők a főiskola főépületének földszinti folyosóján.

A döntő három helyszínen zajlott. A levelezős feladatlapok ismeretei alapján oldották meg a csapatok a játékos, érdekes feladatokat. Amíg a gyerekek versenyeztek, addig a felkészítő pedagógusok számára szakmai műhelybeszélgetés keretében nyílt lehetőség a tapasztalatcserére, a jó gyakorlatok megosztására.

Ebéd után került sor az eredményhirdetésre, ahonnan mindenki szép elismeréssel térhetett haza.

Bízunk benne, hogy sikerült ezzel a versennyel olyan hagyományt elindítanunk, amely a jövőben is lehetőséget teremt a néphagyományok iránt érdeklődő gyerekeknek az élményszerű ismeretszerzésre, és szakmai támogatást nyújt a hon- és népismeret tanároknak, a népi kultúra iránt elkötelezett pedagógusoknak.

Recent Posts
Széchenyi