Hagyomány és újítás – kisgyermeknevelési konferencia Martonvásáron és Vácon

 In Hírek, Konferencia-beszamoló

Október 11-én és 12-én nagy sikerrel lezajlott az Apor Vilmos Katolikus Főiskola és Martonvásár önkormányzata által közösen szervezett VI. Kisgyermeknevelési Konferencia, amelynek fókuszában idén a hagyomány és újítás állt. 

A megnyitón köszöntőt mondott Marton Zsolt váci megyéspüspök, dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere, valamint dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.

A plenáris előadók közt szerepelt Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Turi Attila Kossuth- és Ybl-díjas építész, valamint Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos. 

A kétnapos eseményen figyelemreméltó szakmai közösség gyűlt össze, így igazán inspiráló, gondolatébresztő közegben tekinthettünk rá a kisgyermeknevelés különböző aspektusaira, fejlődési és fejlesztési lehetőségeire.

A konferencia résztvevőinek a plenáris előadások meghallgatása mellett lehetősége nyílt részt venni változatos témájú szekciófoglalkozásokon is, amelyek keretén belül megismerkedhettek – többek között – a mese és a zene szerepével a pedagógusok munkájában, hallhattak a korai nyelvoktatás módszertani újdonságairól, de betekintést nyerhettek abba is, hogy a mozgás és a környezet milyen együttes hatással van a gyermekek fejlődésére. 

A gondolatébresztő szakmai előadások mellett mindkét helyszínen színes és tartalmas kiegészítő programokkal vártuk a résztvevőket. Martonvásáron lehetőség nyílt az Agroverzum, a Beethoven múzeum és az Óvodamúzeum meglátogatására, de kinyitotta kapuit a Szent Anna templom és a kastélypark is. Váci helyszínünkön pedig a püspöki palota barokk épületegyüttesével ismerkedhettek meg az érdeklődők.     

Az eseményről még több fotót tekinthetnek meg a főiskola Facebook oldalán.

Fotó: Nagy Sándor

Recent Posts
Széchenyi