Beer Miklós: Köszönettel tartozom

 In Hírek

Idén a váci megyéspüspök és Roszík Gábor érdemelte ki a Magyar Szabadságért-díjat. Arra kértük a katolikus főpásztort, fejtse ki gondolatait az elismerés átvételére készülve.

Beer Miklós püspök az alábbi szavaival reagált a SZEMléleknek arra a hírre, hogy ő is a díjazottak között szerepel:

Nagyon sokszor megtapasztaltam életem során az emberek szeretetét. Most ismét váratlanul ért a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriumának döntése. Köszönöm! Természetesen örülök, hogy Roszík Gábor lelkésztársam mellett rám is gondoltak.

Persze, ilyenkor mindig eszembe jut az a gondolat, hogy ugyan, kinek is szól ez a díj, ez a kitüntető elismerés… Arany János Epilógus című verse nagyon kedves nekem. Vele vallom, hogy „több a hírnév, mint az érdem.”

Régóta foglalkoztat ez a filozofikus kérdés is, hogy mi az, amit kaptam „adottságként” és mi a „hozzáadott személyes érték” az életemben? Eldönteni nem tudom. A két résszel együtt vagyok Beer Miklós, aki egy ideig váci püspök volt.

Ha észrevettek, ha valamit adhattam a környezetemnek, kortársaimnak, magyar hazámnak, örülök. Ha közvetíteni tudtam valamit az Úristen szeretetéből, azért én is köszönettel tartozom.

Szerző: Gégény István
Recommended Posts
Széchenyi