Az opera nagykövete: Laczó András – beszámoló

 In Hírek, Rendezvény-beszámoló

MAGYAR KATOLIKUS KULTÚRA NAPJA – VARÁZSLATOS VARÁZSFUVOLA LACZÓ ANDRÁS OPERAÉNEKES ELŐADÁSA

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán, Vácon 2018. október 10-én a MAGYAR KATOLIKUS KULTÚRA NAPJA alkalmából LACZÓ ANDRÁS – Bartók- Pásztory díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház Aranygyűrűs énekművésze, az Opera Nagykövete – tartott előadást.

Köszöntőt Libor Józsefné dr. rektor asszony mondott, az előadást dr. Varga Lajos segédpüspök úr nyitotta meg.

A VARÁZSLATOS VARÁZSFUVOLA című ismeretterjesztő előadást a művész úr énekkel, fuvolajátékkal és filmbejátszással tette emlékezetessé az érdeklődő közönség nagy tetszésére. Mozart operája, a Varázsfuvola remekmű, egyszeri, megismételhetetlen csoda, egyedülálló zenei világgal. Az előadás pedig valóban varázslatos volt!

Wolfgang Amadeus MOZART: VARÁZSFUVOLA

A Mozart család 1767-ben, nagy európai koncertkörútjának egyik állomásaként utazott az osztrák fővárosba, Bécsbe. Mária Terézia és II. József fogadta őket. A látogatás végén a zenekedvelő császár kérte fel Mozartot egy opera komponálására a bécsi Hotoper számára.

A Varázsfuvola (Die Zauberflöte) Wolfgang Amadeus Mozart egyik leggyakrabban előadott műve, egyúttal az egyik legösszetettebb is. A darabban a legalapvetőbb szimbólumokat vonultatja fel. A mű valójában egyszerre nagyopera, vígopera és daljáték (azaz énekes és beszélt részek váltakozása). 1791. szeptember 30-án mutatták be először, a darab már akkor nagy sikert aratott.

Recent Posts
Széchenyi