Külkapcsolati iroda

München KSH

A Program Leírása

A müncheni Katholische Stiftungsfachhochschule (Katolikus Alapítványi Főiskola) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szakmai együttműködése 2005-ben indult, amikor az AVKF kezdeményezte a kapcsolatfelvételt. Azóta Erasmus együttműködések újulnak meg, folyamatos oktatói és hallgatói mobilitások valósulnak meg konferenciákon, közös szakmai programokon való részvétellel.

2005.:Az AVKF kezdeményezi a müncheni katolikus intézménnyel a kapcsolatfelvételt.

2006.: A két intézmény aláírja az Erasmus bilaterális szerződést.

2007-től: Német nemzetiségi óvodapedagógus hallgatóink kéthetes szakmai gyakorlatra utazhatnak Münchenbe.

2008-től.: A kölcsönös oktatói és hallgatói mobilitások megvalósulása mellett további szakmai együttműködési tervek valósultak meg a szociálpedagógia képzési területen.

2014.: A két főiskola szándéknyilatkozatot ír alá, mely az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szociálpedagógia, óvodapedagógia és tanító alapszakos végzős hallgatóira vonatkozik. Ezek a hallgatók az általános felvételi eljárás keretén belül jogosultak arra, hogy részt vegyenek a KSH konszekutív „Master Angewandte Sozial- und Bildungswissenschaften“ MA-képzésében (Alkalmazott szociális és képzési/oktatási tudományok mestere, vagy Szociális közösségek, hálózatok és szervezetek szakon) valamint tanulmányokat folytathassanak a Szociális és egészségügyi menedzsment MA-szakon.

2014-től az őszi tanévben a KSH szociális munka szakos hallgatói látogatnak el főiskolánkra, tavasszal pedig egy óvodapedagógus hallgatói csoport tesz látogatást a német nemzetiségi szakirányú továbbképzési szak óvodapedagógus hallgatóinak vendégeként.

Széscheyi