Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

A Biblia növényei kiállításmegnyitó

2021-09-06 @ 12:00

A Bibliában fellelhető, jelentősebb és szimbolikus növények kapcsán rendez kiállítást az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, a Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény és a Váci Egyházmegyei Könyvtár közreműködésével. A posztereken bibliai idézetek és a Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjtemény műkincseinek segítségével mesélik el az egyes növények érdekességeit és szerepüket a Bibliában. A műkincseket ábrázoló fotókat Fráter Erzsébet, Csorba F. László és Nagy Sándor készítette, az akvarellek Csapody Vera alkotásai, a kiállítás szövegét Both Mária Gabriella, az AVKF oktatója és Fráter Erzsébet írta. A kiállítás szeptember végéig megtekinthető a Főiskolán, később pedig vándorkiállításként a környék iskoláiban tudják megnézni az érdeklődők.

A kiállítást jó szívvel ajánljuk az igazságot és szépséget keresők figyelmébe. Valljuk, a tudás és a hit nem külön létező világok, hanem egymást feltételezik, egymást támogatják.” – nyilatkozta Dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora a kiállítással kapcsolatban.

Az eseményen meghívottként részt vesz a kiállítás létrehozásában közreműködő Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai Kutatóközpont, Ökológiai és Botanikai Intézet igazgatója; Zsigmond Vince, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert igazgatója; valamint Varga-Kohári Mária, a Váci Egyházmegyei Könyvtár vezetője.

A kiállítás a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

Részletek

Dátum:
2021-09-06
Időpont:
12:00
Esemény Category:

Szervező

AVKF

Helyszín

Apor Vilmos Katolikus Főiskola
Konstantin tér 1-5.
Vác, 2600 Magyarország
+ Google Térkép
Széchenyi