A Beton Minden Építés Alapja Díj 2018, röviden Betondíj 2018 méltatása:

“Az egyik legizgalmasabb megoldás a használati érték növelésére, a kedvezőtlen adottságok ellenére, ami egy kényszerhelyzetet teremtve nagy kihívás elé állította a tervezőt és a megrendelőt. Építészetileg nagyon érdekes, a bővítés a meglévő épületekhez harmonikusan illeszkedő, azokkal nem rivalizáló, finom formák mutatják, hogy ilyet is lehet készíteni betonból. Külön említendő az egyház nyitottsága az újszerű dolgok alkalmazására, az elvárt funkcionalitás biztosítása mellett.”

beton.hu Betondíj

 

Az Év Homlokzata 2018 Különdíja méltatása:

“Az új Campus, illetve a bővítés nagyon nagy erényének tartom azt a figyelmet és tiszteletet, amivel a tervezők a meglévő épületrészeket és a bővítésnek a korábbihoz való viszonyát kezelték. A modern, a korszerű itt úgy viszonyul a régihez, hogy annak hagyományait és értékeit tiszteletben tartja – nem kívánja felülmúlni vagy megkérdőjelezni azt.” – méltatta Illy Gábor az épületet.

Az épülettel a Jahoda és Páricsy Építésziroda pályázott. Az új Campus épületegyüttese egy pesterzsébeti általános iskola átalakításával és bővítésével jött létre. Az építészek kiválóan megoldották a különböző korokban épült részek egymás mellé illesztését. A ’30-as illetve ’50-es években épült régi- és az új épületszárnyak kölcsönösen tiszteletben tartják egymást, a köztük lévő egyensúly az egész Campust arányossá teszi. Az újonnan emelt épületrészben a campus közösségi tere, az aula kapott helyet, itt találhatóak az előadótermek és a menza is. Az aula tetején önfenntartó zöldtető épült, amelyből fehér makettként emelkedik ki a nagyelőadó teljesen fehér tömbje. Az épület legkülönlegesebb tere a teljesen letisztult, modern kápolna.

octogon.hu Az év homlokzata

Széchenyi