„A teremtett világ felfedezése” – beszámoló

2021. június 2-án és 3-án a Matematikai Természettudományi és Informatikai Tanszék megrendezte „A teremtett világ felfedezése” programot. A váci Karolina Katolikus Általános Iskola száztizenkét diákja, tíz pedagógusa és Sisa Sándorné igazgatónő volt a vendégünk.

A tanító és mentálhigiénés szakos hallgatók segítségével a karolinás diákok megismerhették a Schuszter Konstantin tér hársfáit és bükkfáit, a Miklós tér virágos növényeit, az informatika szaktanteremben a földi légkör időjárásjelenségeinek digitális modelljeit, és laboratóriumban kísérleteztek prizmával felbontott fénysugarakkal.

A két napos rendezvényen felavattuk a Miklós tér udvarán tavasszal felállított fémből készült földgömböt, melyen kijelöltük Vác város helyét.
Dr. Gloviczki Zoltán, főiskolánk rektorának gondolatai, a közös ének, imádság és szeretetvendégség emlékezetessé tette az alkalmat. A program huszonnyolc tehetséges hallgatója másfél év kényszerű távollét után személyesen találkozhatott főiskolánk tanáraival és egymással.

A rendezvény a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a NTP-FKT-20-0001 pályázati azonosítószámú szerződésünkhöz kapcsolódóan valósult meg.

Széchenyi