Külkapcsolati iroda

International Week

program leírása

Immár hagyomány, hogy főiskolánk a tavaszi félévben angol nyelvű tematikus nemzetközi hetet szervez, melynek célja egy adott témán keresztül hazánk és képzésünk bemutatása, ismerkedés a külföldi vendéghallgatók és oktatók témába vágó tapasztalataival, képzési és oktatásügyi jó gyakorlataival. A színes és változatos, jó hangulatú hét lehetőséget kínál saját hallgatóinknak is a nemzetközi tapasztalatszerzésre, a nyelvgyakorlásra és az önképzésre. Eddigi témáink: Cool-toure  (2015), Social Issues (2018), Talent Support through Tales and Drama (2019), Children’s StoryCorners (2020. április 20-24.).

AVKF-es hallgatóink is szívesen utaznak a Comenius Association nemzetközi szervezet pedagógusképző tagintézményei által szervezett nemzetközi hetekre. A rövid kint-tartózkodás intenzív, maradandó élményt ad, emellett tágul szakmai horizontjuk és kapcsolatot építhetnek a jövő európai értelmiségével. A hét költségeit nem csupán a kiutazó diák viseli, a főiskola is nyújt anyagi támogatást.

E programokon, illetve az ún. Staff Week-eken oktatók, dolgozók is részt vehetnek.

Nemzetközi hetünk természetesen nyitott minden külhoni érdeklődő, pedagógusképzésben részt vevő diák vagy oktató számára is (angol nyelvi szint: B2).

aktuális információk

Nemzetközi hét 2020

Széscheyi