Aktuális

Tisztelt Olvasónk!

Az alábbi linken elérhető kérdőívvel olvasóink könyvtárral való megelégedettségét szeretnénk felmérni. A kérdőív 10 perc alatt kitölthető. A felmérésben a „könyvtárat” mint az olvasóterem és a kölcsönző részleg egységét kezeljük (kivéve, ahol ezt külön jelezzük), kérjük, eszerint válaszoljon.

A kérdőív kitöltése önkéntes, és semmilyen személyes információt nem kérünk és nem gyűjtünk. Kérjük, minden kérdésre válaszoljon!

A kérdőív elérhető innen.

Köszönjük, hogy hozzájárul a könyvtár fejlesztéséhez!

AVKF Könyvtár munkatársai

A könyvtár kölcsönző részlege 2017. január 7-től 2017. január 28-ig a szombati vizsganapokon 9-13 óráig tart nyitva.

Tájékoztatjuk a könyvtárhasználókat, hogy a főiskola Szenátusa 2013. március 19-i ülésén, a SZH 13.03.20./11. számú határozatával elfogadta a főiskola működését érintő térítési díjak megállapításának módosítását és racionalizálását. A szenátusi határozat alapján, a Rektori Tanács a RTH-13-02-19/1. számú határozatával módosította a könyvtári késedelmi díj összegét.

A könyvtári késedelmi díj összege 2013. április 3-tól

100 Ft / dokumentum / nap.

A Főiskola hallgatói (nappali, levelező és esti tagozaton) keretszerződés értelmében ingyen iratkozhatnak be a váci Katona Lajos Városi Könyvtárba (évente max. 100 hallgató: félévente 50-50) és a Váci Egyházmegyei Könyvtárba (létszámkorlátozás nélkül). Számukra a beiratkozási díjat a Főiskola téríti meg. A beiratkozáshoz a hallgatói jogviszony igazolása szükséges (diákigazolvánnyal).

Számos kutatás is bizonyítja, hogy napjainkban a természettudományos tantárgyak oktatása a hagyományos módszerekkel már nem eléggé hatékony. Kilenc intézmény munkatervet dolgozott ki, majd anyagi támogatást kapott az Európai Uniótól „Aktív tanulási anyagok fejlesztése a szakképző iskolákban a természettudományos tárgyakat oktató tanárok részére” címen. A projektben Magyarország részéről a Tudás Alapítvány vett részt. A végzett munka eredményeinek teljes szövege és a diákok által készített poszterek az alapítvány honlapján tekinthetők meg: http://tudasalapitvany.hu/projektek/active-learning/