Aktuális

Apor Vilmos Katolikus Főiskola - Nálunk esélyt kaphatsz, hogy ezer esélyt adhass

Kedves Felvételizők!

Intézményünk nyílt napjaira 2018. január 10-én és 2018. február 6-án kerül sor.

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola a korábbi évek hagyományát folytatva idén a hatodik alkalommal szervezi meg Keresztény Neveléstudományi Konferenciáját. A konferencia a keresztény szemléletű hazai és külföldi neveléstudományi kutatások mellett a keresztény nevelés és oktatás múltból származó legfontosabb értékeinek, jelenbeli és jövőbeni kihívásainak és feladatainak számbavételét tűzi napirendjére. Ebben az évben különösen is a nevelési értéktartományok, a tudás és a keresztény pedagógiai gondolkodás kapcsolatát kívánjuk előtérbe helyezni.

A Győri Hittudományi Főiskola és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös pályázatot hirdet a „Család éve” kapcsán az alábbiak szerint:

A pályázat címe: „A Szent Család”

A november 16-án a Pedagógiai, Pszichológiai és Testnevelési Tanszék, valamint a Társadalomtudományi, Vallástudományi és Romológiai Tanszék együttműködésében megrendezett A szöveg szerepe a pedagógiában című szakmai műhelykonferencia tematikáját és inspirációját a nevelés-narratívák sokféleségének tapasztalata adta, amely tapasztalat egyúttal a könyv-alapú műveltségszerkezet hagyományának változására is fokozottabban rámutat napjainkban.

December 12-én, 19 órakor az Apor Vilmos Főiskolán Szabó Balázs előadóművész ad egy nagyon szép adventi hangulatú gospel koncertet zongorán.

A jótékonysági adománygyűjtő koncerten befolyt összeget Tányéros János gyógyulásáért ajánljuk fel.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, hogy legyünk minél többen és imádkozhassunk, énekelhessünk együtt Jánosért.

Örömmel adunk hírt róla, hogy a Mária Rádió egy komplett  stúdióberendezéssel segíti a nálunk folyó oktatás színvonalának emelését. A Média és misszió szabadon választható kurzuson lehetőségük van a hallgatóinknak elsajátítani  a rádiózás azon ismereteit, melyek segítségével nívós anyagokat tudnak majd készíteni akár egy iskolarádió számára is. Korunk elengedhetetlen része az információátadás, így ezen lehetőséggel egy újabb eszközt tudunk hallgatóink és akár oktatóink kezébe is adni, hogy a kor vívmányainak minél inkább meg tudjunk/tudjanak felelni.

Katolikus középiskolák X. országos helyesírási versenye

az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Oldalak